Stel je voor je moet vluchten naar een ander land, maar je spreekt de taal niet. Hoe pak je dan alledaagse dingen zoals boodschappen doen of reizen aan? Hoe leg je uit wat je nodig hebt?

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn bijna 30.000 Oekraïners naar Nederland gevlucht. Een land waarvan zij de taal niet spreken. Vaak spreken zij ook (bijna) geen Engels. Hoe los je deze taalbarrière op? Dat vroeg ook AppMachine’s CEO Siebrand Dijkstra zich af, nadat hij twee Oekraïense gezinnen had opgevangen. De leden van deze gezinnen spreken bijna geen Engels en uiteraard helemaal geen Nederlands, waardoor het lastig was om te communiceren en elkaar dingen uit te leggen.

Het huidige aanbod vertaalapps bood geen oplossing. Ze zijn niet gebruiksvriendelijk genoeg of Nederlands-Oekraïens ontbreekt. Daarom besloot Siebrand om met het AppMachine team een oplossing te maken die niet alleen deze gezinnen, maar ook de vluchtelingen in de rest van Nederland en andere Europese landen, helpt met communiceren. En zo ontstond Pryv.it, Oekraïens voor ‘Hallo, hoe gaat het?

Pryv.it is een gratis online realtime tolk die de gebruiker in staat stelt om in zijn eigen taal te communiceren in tekst en spraak. Door de gebruiksvriendelijkheid van Pryv.it wordt het voor de vluchtelingen makkelijker om hun alledaagse bezigheden op te pakken. En kunnen we ze zich welkom laten voelen en meenemen in gesprekken. Dat is waarom we deze applicatie belangeloos voor de Oekraïense vluchtelingen en hun omgeving hebben ontwikkeld.

Pryv.it; simpel en veilig

Pryv.it is een webapp en maakt gebruik van onze AppMachine technologie. Daarnaast wordt het project ondersteunt door Microsoft, die haar vertaaldiensten beschikbaar heeft gesteld voor Pryv.it.

Een web-app is een webpagina en je hoeft dus niets te downloaden uit een app store. De app is gemakkelijk te starten door naar Pryv.it te gaan en de unieke QR code van het gesprek te delen met degene waarmee je wilt praten.

Bij de ontwikkeling van Pryv.it heeft AppMachine goed nagedacht over veiligheid en privacy om de gebruiker zo goed mogelijk te beschermen. Pryv.it maakt daarom gebruik van end encription en slaat gesprekken niet op.

Pryv.it is in eerste instantie alleen beschikbaar in de talen Oekraïens en Nederlands en Engels, maar kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld Pools, Duits of Italiaans. 

Gebruik Pryvit op pryv.it of kijk voor meer informatie op https://www.appmachine.com/pryvit